ΚΥΝΟΣ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ - ΜΑΚΑΡΟΣ 73-67

Μία ακόμη ήττα εκτός έδρας γνώρισε ο Μάκαρος σε έναν αγώνα χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μοναδικό κίνητρο το γόητρο και η πέμπτη θέση.

Η ομάδα της Άμφισσας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, μετά την επιστροφή της ύστερα από αρκετά χρόνια, με ήττα σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για κανέναν από τους δύο αντιπάλους αφού είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους ο μεν Μάκαρος τρεις αγωνιστικές πριν ο δε Κύνος το προηγούμενο Σάββατο. Η φετινή παρουσία του Μάκαρου κρίνεται επιτυχημένη δεδομένης και της οικονομικής στενότητας που δεν επέτρεψε να γίνουν σημαντικές προσθήκες, αν και θα μπορούσε με λίγη περισσότερη προσοχή σε κάποια ματς να είναι ψηλότερα.
Η ομάδα της Άμφισσας έκανε μεγάλες εμφανίσεις με αντιπάλους όπως ο Έσπερος και ο Λοκρός, εντός, και ο Άρης, εκτός, χωρίς όμως να πάρει και τις νίκες. Η σημαντικότερη νίκη που πέτυχε ήταν αυτή με τον Άρη Θήβας στο κλειστό "Χ. Καμπεράκης". Εκεί όμως που ο Μάκαρος συνάντησε μεγάλες δυσκολίες ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια, με μόλις μία νίκη επί της Αυλίδας, ενώ ηττήθηκε ακόμη και στο Αλιβέρι (έστω στον πόντο), αλλά και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που του στόιχησαν τρεις εντός έδρας ήττες στα τελευταία λεπτά, με Μαλεσίνα, Λοκρό και Έσπερο. Σε κάποιους αγώνες φυσικά υπάρχει και το παράπονο για την άνιση μεταχείριση από τη διαιτησία, και αναφερόμαστε στους εκτός έδρας αγώνες με Αστέρα και Αναγέννηση και στον εντός με τον Λοκρό.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο στόχος που ήταν η παραμονή επετεύχθει και ο Μάκαρος θα αγωνίζεται και την επόμενη περίοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, σε πρωτάθλημα 12 ομάδων πλέον, λογικά πιο ανταγωνιστικό αλλά και με καλύτερες πιθανότητες παραμονής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι ο Μάκαρος το ήθελε για λόγους γοήτρου και το πάλεψε μέχρι το τέλος. Η κούραση από το ταξίδι όμως και η χαλάρωση του τελευταίου παιχνιδιού από τη μία, και το μικρό προβάδισμα που δίνει η έδρα από την άλλη, έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά του Κύνου που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.
Ο «τελικός» της πέμπτης θέσης στην Α΄ Κατηγορία ΕΣΚΑΣΕ βρήκε νικητή τον Κύνο Λιβανατών. Βέβαια οι Αμερικάνοι λένε «o πρώτος είναι πρώτος και οι άλλοι τίποτα». Όπως και να έχει και οι δύο ομάδες είχαν κερδίσει τη σωτηρία τους πολύ πιο νωρίς και αυτό που τις απασχολούσε ήταν ποια θα έκανε μία επιπλέον νίκη για να τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία.
Από το πρώτο δεκάλεπτο το ματς πήγαινε πόντο πόντο και έτσι συνεχίστηκε μέχρι τέλους με μικρές διαφορές εκατέρωθεν και από τις δύο ομάδες. Ο Μάκαρος προηγήθηκε στο ημίχρονο με 35-38 έχοντας σε καλή μέρα τον Ψιμούλη και τον Κυριακίδη και ο Κύνος στηρίχτηκε στους Καστάνα και Σιότροπο. Στο δεύτερο ημίχρονο Ψιμούλης και Οικονόμου φορτώθηκαν με τρία φάουλ νωρίς και ο Βέλιος έβρισκε λύσεις στο καλάθι της Άμφισσας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μάκαρος με τρίποντο του Παπαδάκη πέρασε μπροστά στο σκορ με 63-65, τρία λεπτά πριν το τέλος, όμως ο Κύνος είχε την απάντηση με 6 συνεχόμενους πόντους του Πασσά. Ακολούθησαν βεβιασμένα τρίποντα των παικτών του Μάκαρου για την ισοφάριση και φάουλ στους παίκτες του Κύνου που πήγαιναν στις βολές. Στο τέλος η κόρνα της γραμματείας βρήκε την ομάδα από τις Λιβανάτες να κερδίζουν με 73-67.
Δυστυχώς ο Μάκαρος στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες αφού Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Φλώκος, Κακογιάννης δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή.
Από τον Κύνο καλύτεροι οι Πασσάς και Βέλιος και από τον Μάκαρο οι Παπαδάκης, Κυριακίδης και ο νεαρός Λούπουλ.
Τα στατιστικά του αγώνα:
Κύνος Λιβανατών - Μάκαρος Άμφισσας 73 - 67
Δεκάλεπτα: 22-21, 13-17, 16-12, 22-17
Διαιτητές: Κοτσιμπός, Ζάχος
Κύνος Λιβανατών (Λουκάς): Κατσιάνος 4, Λάμπρου, Καστάνας 9 (3), Βέλλιος 19 (2), Σκούρας 4, Καρφάκης 6, Λούρος 2, Πασσάς 13, Σιότροπος 10, Καλλίνικος 6, Κατσομήτρος.
Μάκαρος Άμφισσας (Παπούλιας): Λούπουλ 7 (1), Οικονόμου 5, Κυριακίδης 14 (2), Γίδας 4, Τσινταβής, Παπαδάκης 20 (2), Μαμαρέλης 6, Ψιμούλης 11.


Εκτός από τον αγώνα του Μάκαρου η αγωνιστική είχε ακόμη ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αυτό μεταξύ Άρη Θήβας και Αναγέννησης Μαλεσίνας, στο οποίο νικητής αναδείχθηκε επίσης ο γηπεδούχος με σκορ 86-65. Στο παιχνίδι μεταξύ πρώτου, Ερμή Σχηματαρίου, και τελευταίου, Αστέρα Αλιβερίου, δεν έγινε κάποια έκπληξη (τελικό 80-54) και ο Ερμής κατέλαβε και με τη βούλα την πρώτη προνομιούχο θέση. Μάχες σωτηρίας και πλεονεκτήματος είχαμε στα δύο άλλα παιχνίδια. Η Χαλκίδα, που αυτοκτόνησε πριν δύο εβδομάδες όταν ηττήθηκε από τον Αστέρα, έχασε και το σημερινό παιχνίδι από τον ΓΣ Αυλίδας (62-51) και οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν στην τελική βαθμολογία με την Αυλίδα να έχει το πλεονέκτημα αφού έχει κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι, η Αυλίδα παραμένει για ακόμη μία χρονιά στην πρώτη κατηγορία, ενώ η Χαλκίδα θα περιμένει την ολοκλήρωση της Γ΄ Εθνικής, όπου θέλει σωτηρία του Κάδμου για να μην υποβιβαστεί και δεύτερη ομάδα. Τέλος στο ντέρμπι κορυφής στη Λαμία μεταξύ Έσπερου και Λοκρού το σκορ μετά από τα σαράντα λεπτά της κανονικής διάρκειας ήταν 65-65 και χρειάστηκε και πεντάλεπτη παράταση για να πάρει το ροζ φύλλο και το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση η ομάδα της Λαμίας (τελικό σκορ 76-72). Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν μεταξύ τους και στην επόμενη φάση για το ποιά θα περάσει στους τελικούς για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ Ερμή και Άρη με την ομάδα του Ν. Χατζή να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Συνολικά τα αποτελέσματα


Κύνος Λιβανατών - Μάκαρος Άμφισσας 73 - 67

Ερμής Σχηματαρίου - Αστέρας Αλιβερίου 80 - 54

Έσπερος Λαμίας - Λοκρός Αταλάντης 76 - 72 (65-65)

Άρης Θηβών - Αναγέννηση Μαλεσίνας 86 - 65

ΓΣ Αυλίδας - ΠΑΣ Χαλκίδας 62 - 51




Η βαθμολογία (ΤΕΛΙΚΗ)


ομάδα αγ. Ν-Η πόντοι βαθμοί
Ερμής Σχηματαρίου 18 16-2 1433-951 34
Έσπερος Λαμίας 18 16-2 1388-1070 34
Λοκρός Αταλάντης 18 15-3 1496-1182 33
Άρης Θηβών 18 11-7 1336-1262 29
Κύνος Λιβανατών 18 7-11 1187-1353 25
Αναγέννηση Μαλεσίνας 18 6-12 1164-1311 24
Μάκαρος Άμφισσας 18 6-12 1136-1308 24
ΓΣ Αυλίδας 18 5-13 1066-1183 23
ΠΑΣ Χαλκίδας 18 5-13 1087-1295 23
Αστέρας Αλιβερίου 18 3-15 1075-1376 21



Στην επόμενη φάση (πλέι οφ) συνεχίζουν οι τέσσερις πρώτοι για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής που θα κερδίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Οι υπόλοιπες ομάδες ολοκλήρωσαν τις φετινές υποχρεώσεις τους και θα έχουν ένα ικανό διάστημα για να κάνουν τον απολογισμό τους και τον προγραμματισμό τους για της επόμενη περίοδο. Μοναδική εκκρεμότητα αυτή του ΠΑΣ Χαλκίδας που θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για να μάθει σε ποιά κατηγορία θα συμμετέχει.

www.amfissaface.gr
Share on Google Plus

About t s a g

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου