ΜΑΚΑΡΟΣ - ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 68-75

Αν και ουσιαστικά αδιάφορος ο Μάκαρος δεν άφησε το παιχνίδι παίζοντας για το γόητρο της ομάδας και ουσιάστικα απώλεσε τη νίκη, λόγω απειρίας, στα τελευταία λεπτά.

Το παιχνίδι πήγαινε σε όλη τη διάρκεια του πόντο-πόντο, στο τέλος όμως επικράτησε η σκοπιμότητα και η εμπειρία των φιλοξενουμένων, που ήταν εμφανώς πιο συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά και ήθελαν το ροζ φύλλο αγώνα για να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση από τον Λοκρό στην έδρα τους το επόμενο Σάββατο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ χωρίς πολλά φάουλ και με αρκετά καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα το σκορ να πάει ψηλά, κάτι που γενικά δεν ευννοεί την ομάδα της Άμφισσας. Ωστόσο, αν και ο Έσπερος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου διατηρούσε το προβάδισμα δεν μπόρεσε να χτίσει κάποια αξιόλογη διαφορά. Οι παίκτες του Ν. Παπούλια έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ ενώ υπήρξαν και στιγμές που ισοφάρισαν το σκορ ή πέρασαν μπροστά. Οι γηπεδούχοι σε αυτό το κομμάτι του αγώνα στηρίχθηκαν κυρίως στους ψηλούς τους αφού πέρασαν την μπάλα στη ρακέτα και πήραν αρκετούς πόντους κάτω από το καλάθι. Οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό Χ. Καμπεράκης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολύ καλό πρώτο μέρος που βρήκε τους φιλοξενούμενους προηγούμενους με βραχεία κεφαλή (37-40).

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχησαν όπως τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να μπορεί να ξεφύγει κάποιος από του δύο. Οι τρεις πόντοι της διαφοράς ήταν πολύ λίγοι και γρήγορα ροκανίστηκαν από τον Μάκαρο που, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, χτύπησε από την περιφέρεια. Μάλιστα προσέχοντας και την άμυνά του λίγο περισσότερο κράτησε χαμηλά τους πάικτες του Έσπερου περνώντας μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να προβληματίζουν στην αρχή, και λόγω του άγχους για τη νίκη, ο Μάκαρος είχε την ευκαιρία να ξεφύγει αλλά σουτάροντας αρκετά μακρυνά σουτ που δεν ήταν πάντα εύστοχα δεν μπόρεσε να διευρύνει την διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους. Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το τελευταίο πεντάλεπτο. Σε αυτό το σημείο με ένα σερί 8-0 οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο πέρασαν μπροστά αλλά πήραν και την ψυχολογία. Οι παίκες της ομάδας της Άμφισσας, που δεν παράτησαν το παιχνίδι, προσπάθησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα με βεβιασμένα μακρυνά σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Τελευταία ελπίδα η συνεχείς διακοπές του χρονομέτρου με φάουλ, με τους παίκτες του Έσπερου να είναι εύστοχοι, και την τελική διαφορά να διαμορφώνεται στου 7 πόντους.

Σε γενικές γραμμές το σημερινό παιχνίδι ήταν από τα καλύτερα της περιόδου από πλευράς θεάματος. Το ότι πήγε σε υψηλό σκορ είναι γνωστό ότι δεν ευυνοούσε τον Μάκαρο, απέναντι μάλιστα στον πολύ πιο έμπειρο Έσπερο. Άλλωστε και η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων δεν προμήνυε κάποιο άλλο αποτέλεσμα. Το γεγονός όμως ότι ο Μάκαρος είχε μία έστω μικρή υπέρ του διαφορά μέχρι τα μισά του τετάρτου δεκαλέπτου αφήνει μία πικρία που δεν ήρθε η νίκη με την οποία η ομάδα της Άμφισσας θα ήταν πολύ κοντά στην τιμητική πέμπτη θέση. Άξιο αναφοράς και το καθαρό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές αφού σε σχέση με άλλους αγώνες έγιναν πολύ λιγότερα φάουλ. Οι διαιτητές παρότι το παιχνίδι πήγαινε σε όλη τη διάρκεια του στον πόντο δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα, ίσως ελάχιστα πιο ανεκτικοί απέναντι στον Έσπερο που καιγόταν για το δίποντο, ούτε απασχόλησαν τους δύο πάγκους σε κανένα σημείο του αγώνα.

Τα στατιστικά του αγώνα
Μάκαρος Άμφισσας - Έσπερος Λαμίας 68-75
Δεκάλεπτα: 16-18, 21-22, 17-13, 14-22
Διαιτητές: Χουγιάζος, Χριστοδούλου
Μάκαρος Άμφισσας (Παπούλιας): Λαμπρόπουλος 5 (1), Λούπουλ, Οικονόμου 4 (1), Κυριακίδης 10 (1), Γίδας 9, Κακογιάννης, Ρένεσης, Φλώκος, Παπαδάκης 13 (1), Μαμαρέλης 10 (2), Ψιμούλης 17 (1), Τσινταβής.
Έσπερος Λαμίας (Σοφογιάννης): Ρόκας 6, Σμυρνής 11 (3), Τουλούπης, Κουτιάς 8, Φύκας Π. 8 (1), Σοφογιάννης 26 (4), Φούντας 10, Τσακωνίτης 4, Ευθυμίου, Ξηρός 2.


Δείτε φωτογραφίες από τον τελευταίο έντός έδρας αγώνα του Μάκαρου, της φετινής περιόδου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια με νίκες προχώρησαν και οι υπόλοιποι τρεις της πρώτης τετράδας. Ερμής και Άρης επικράτησαν εκτός έδρας επί των ΠΑΣ Χαλκίδας και Αστέρα. Ο Λοκρός δεν δυσκολεύτηκε να υποτάξει στην έδρα του τον ΓΣ Αυλίδας. Η έκπληξη έγινε στη Μαλεσίνα όπου η τοπική Αναγέννηση γνώρησε την ήττα από τον Κύνο, με την ομάδα από τις Λιβανάτες να εξασφαλίζει επίσης την παραμονή της.

Συνολικά τα αποτελέσματα


Μάκαρος Άμφισσας - Έσπερος Λαμίας
68 - 75

ΠΑΣ Χαλκίδας - Ερμής Σχηματαρίου
54 - 73

Αστέρας Αλιβερίου - Άρης Θηβών
64 - 81

Λοκρός Αταλάντης - ΓΣ Αυλίδας
96 - 73

Αναγέννηση Μαλεσίνας - Κύνος Λιβανατών
84 - 87




Η βαθμολογία

ομάδα αγ. Ν-Η πόντοι βαθμοί
Ερμής Σχηματαρίου 17 15-2 1353-897 32
Λοκρός Αταλάντης 17 15-2 1424-1106 32
Έσπερος Λαμίας 17 15-2 1312-998 32
Άρης Θηβών 17 10-7 1250-1197 27
Αναγέννηση Μαλεσίνας 17 6-11 1099-1225 23
Μάκαρος Άμφισσας 17 6-11 1069-1235 23
Κύνος Λιβανατών 17 6-11 1114-1286 23
ΠΑΣ Χαλκίδας 17 5-12 1036-1233 22
ΓΣ Αυλίδας 17 4-13 1004-1132 21
Αστέρας Αλιβερίου 17 3-14 1021-1296 19



Η επόμενη αγωνιστική (21/03/15, 18:00)

Άρης Θηβών - Αναγέννηση Μαλεσίνας
(κλ. Ερ. Χατζόπουλος)

Ερμής Σχηματαρίου - Αστέρας Αλιβερίου
(κλ. Σχηματαρίου)

Κύνος Λιβανατών - Μάκαρος Άμφισσας
(κλ. Λιβανατών)
Έσπερος Λαμίας - Λοκρός Αταλάντης
(ΔΑΚ Λαμίας)

ΓΣ Αυλίδας - ΠΑΣ Χαλκίδας
(κλ. Αυλίδας)


Στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική με τις ομάδες από την τέταρτη έως την έβδομη θέση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάληψη της δεύτερης θέσης και της έννατης. Λογικά ο Ερμής που αντιμετωπίζει τον σίγουρο ουραγό Αστέρα Αλιβερίου -ακόμη και στο απίθανο σενάριο της ισοβαθμίας με την Αυλίδα υπολείπεται στα μεταξύ τους παιχνίδια- έχει καπαρώσει την πρώτη θέση και το αβαντάζ έδρας και στις δύο φάσεις των πλέι οφ. Την δεύτερη θέση θα διεκδικήσουν στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λαμία, Έσπερος και Λοκρός με τον νικητή να παίρνει το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση όπου θα διασταυρωθούν και πάλι οι δύο ομάδες. Τέλος, η έννατη θέση θα κριθεί στο παιχνίδι του ΓΣ Αυλίδας με τον ΠΑΣ Χαλκίδας, με τον ηττημένο να περιμένει την ολοκλήρωση της Γ΄ εθνικής για να δει αν θα παραμείνει στην κατηγορία ή όχι και τον νικητή να εξασφαλίζει την παραμονή του.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα της Άμφισσας, τον Μάκαρο, θα κυνηγήσει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, στις Λιβανάτες, που συνδυασμό με ήττα της Αναγέννησης Μαλεσίνας στη Θήβα -σενάριο πολύ πιθανό- θα του δώσει την πέμπτη θέση.

www.amfissaface.gr
Share on Google Plus

About t s a g

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου