Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ - ΜΑΚΑΡΟΣ 58-59

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του έκανε σήμερα ο Μάκαρος επί του ΓΣ Αυλίδας με μόλις έναν πόντο που του εξασφαλίζει όμως και μαθηματικά την παραμονή.

Η ομάδα της Άμφισσας απέχει πλέον δύο βαθμούς από την προτελευταία θέση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Αυλίδας, με δύο αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ακόμη λοιπόν και στο σενάριο που κάνει δύο ήττες και ο ΓΣ Αυλίδας δύο νίκες, ο Μάκαρος έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία αφού έχει κερδίσει δύο φορές την ομάδα από την Εύβοια. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το σενάριο του υποβιβασμού μόνο μίας ομάδας σε περίπτωση παραμονής του Κάδμου στη Γ΄ Εθνική.

«Δια πυρός και σιδήρου» ο Μάκαρος κατόρθωσε να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Αυλίδα, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.
Το παιχνίδι φάνταζε «τελικός» και για τους δύο αντιπάλους. Όποιος κέρδιζε είχε εξασφαλίζει και την παραμονή στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η ομάδα της Άμφισσας έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο 7-28. Η Αυλίδα προτίμησε να κάνει παγίδες στο χαμηλό ποστ στους Ψιμούλη και Παπαδάκη, αλλά ο Μάκαρος με εύστοχα τρίποντα του Μαμαρέλη, καλή αμυνα και αιφνιδιασμούς έκανε το πιο παραγωγικό του δεκάλεπτο στο πρωτάθλημα. Η Αυλίδα προσπάθησε να μειώσει στο β΄ δεκάλεπτο και τα κατάφερε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 28-41.


Ο Μάκαρος μπήκε στο γ΄ δεκάλεπτο αποφασισμένος να κερδίσει το παιχνίδι. Έχοντας έναν εκπληκτικό Κυριακίδη ο οποίος πέτυχε 8 σερί πόντους και τον Μητρόπουλο να παίζει καλή άμυνα στον Τσίτση, έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 42-58. Σε αυτό το δεκάλεπτο όμως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας –ο Κυριακίδης– αναγκάστηκε να αποχωρίσει με σχισμένο χείλος και αιμόφυρτος από αγκωνιά του Προκοπάκη που οι διαιτητές ποτέ δεν είδαν!!
Και φτάνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου θα παίζονταν όλη η κατηγορία. Η Αυλίδα –ομάδα με έμπειρους παίκτες– ήταν σίγουρο πως θα πίεζε στην άμυνα και θα τα έπαιζε όλα για όλα και δεν θα άφηνε το παιχνίδι. Ο Μάκαρος δυστυχώς έχασε τον Μαμαρέλη από κτύπημα στη γνάθο σε διεκδίκηση της μπάλας και σαν να μην έφτανε αυτό αποβλήθηκε 5 λεπτά πριν το τέλος και ο Οικονόμου με πέμπτο φάουλ.


Στην επίθεση η οι παίκτες του Ν. Παπούλια δεν μπορούσαν να βάλουν καλάθι με τίποτα οι αντίπαλοι πίεζαν και η διαφορά εξανεμιζόταν. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Κυριακίδης -δεχόμενος την περιποίηση του συμπαίκτη του Οικονόμου στον πάγκο στην επικάλυψη του σκισίματος– επανήλθε στο παρκέ με ματωμένη φανέλα και λίγο αργότερα και ο Μαμαρέλης –παρότι πονούσε- προκειμένου η ομάδα να τα παίξει όλα για όλα.
Στην τελευταία επίθεσή του ο Μάκαρος αστόχησε σε τρίποντο και η Αυλίδα είχε 16 δευτερόλεπτα για να εκδηλώσει επίθεση ενώ ήταν πίσω με έναν πόντο. Οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να παίξουν άμυνα παρά να κάνουν φάουλ για να έχουν αυτοί την τελευταία επίθεση. Οι γηπεδούχοι παρότι τους έφταναν και οι δύο πόντοι επέλεξαν να εκδηλώσουν επίθεση από το τρίποντο με τον Τσιριμώκο ο οποίος αστόχησε όπως και ο Νασάκης που πήρε το ριμπάουντ σε σουτ 2 πόντων. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Μάκαρου να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου. Η παραμονή είχε έρθει και όλοι πέταγαν στα ουράνια.


Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς η ομάδα έπαιξε σαν ομάδα και δικαιώθηκε. Έφτασε πολλές φορές στην πηγή να κάνει την 6η νίκη της και δεν τα κατάφερνε, τώρα η τύχη της χαμογέλασε.
Από τον Μάκαρο Ψιμούλης, Μαμαρέλης και Κυριακίδης ήταν οι καλύτεροι. Ειδικά ο μικρός Κυριακίδης έδειξε πόσο μεγάλη ψυχή είναι και πόσο αγαπά την ομάδα αφού με φανέλα γεμάτη αίματα έσφιξε τα δόντια και μπήκε στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια. Το ίδιο και ο Μαμαρέλης.
Από την Αυλίδα καλύτεροι οι Προκοπάκης και Βασιλείου.
Οι διαιτητές ανέχτηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκληρό αμυντικό παιχνίδι των γηπεδούχων.


Τα στατιστικά του αγώνα
ΓΣ Αυλίδας – Μάκαρος Άμφισσας: 58-59
Δεκάλεπτα: 7–28, 21–13, 14–17, 16–1
Διαιτητές: Μαμασούκα, Βαρσαμάς
ΓΣ Αυλίδας (Αναγνώστου): Προκοπάκης 16, Κουτής, Αχματιώτης 3 (1), Κούρτης 4, Τσιριμώκος 8 (1), Τζεβελέκος, Τσίτσης 9 (1), Νασάκης 5, Βασιλείου 13 (1).
Μάκαρος Άμφισσας (Παπούλιας): Λαμπρόπουλος 5, Λούπουλ, Οικονόμο Αθ. 5, Κυριακίδης 10 (2), Γίδας 2, Μητρόπουλος 3, Οικονόμου Π, Φλώκος, Παπαδάκης 9 (2), Μαμαρέλης 10 (2), Ψιμούλης 15 (1), Τσινταβής

Οι υπόλοιποι αγώνες

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα ματς, φωτιά παίρνει το πρωτάθλημα μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Στην κορυφή ο Ερμής κέρδισε τον Λοκρό, καλύπτοντας και την διαφορά και έχει καπαρώσει την πρώτη θέση εκτός εάν "αυτοκτονήσει" σε ένα από τα επόμενα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Ο Λοκρός που έχει να παίξει και με τον Έσπερο, ο οποίος κέρδισε τη Μαλεσίνα, στη Λαμία κινδυνεύει να μείνει τρίτος και να χάσει το πλεονέκτημα ακόμη και στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Άλμα σωτηρίας έκανε και ο Κύνος που νίκησε τον σίγουρο τέταρτο Άρη Θήβας και παραμένει στην κατηγορία όπως ο Μάκαρος αφού υπερτερεί σε τυχούσες ισοβαθμίες με όσους έχει από κάτω. Ο Αστέρας Αλιβερίου έκανε τη δεύτερη σερί νίκη του και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες σε ισοβαθμία με τον Κύνο και με την Αυλίδα να μένει τελευταία, κάτι μάλλον ακατόρθωτο αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Ερμή. Ενώ η Αυλίδα μετά την ήττα από τον Μάκαρο, την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Χαλκίδα σε ένα παιχνίδι που πολύ πιθανό να κρίνει την προτελευταία θέση. Τέλος υπάρχουν και αρκετά σενάρια με τριπλές ισοβαθμίες ακόμη και με τετραπλή των τεσσάρων τελευταίων με το Αλιβέρι να βγαίνει έννατο και τη Χαλκίδα δέκατη. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής αφού αναλόγως της επίδοσης του Κάδμου θα υποβιβαστούν μία ή δύο ομάδες.

Συνολικά τα αποτελέσματα


ΓΣ Αυλίδας - Μάκαρος Άμφισσας
58 - 59

Έσπερος Λαμίας - Αναγέννηση Μαλεσίνας
85 - 50

Κύνος Λιβανατών - Άρης Θηβών
80 - 68

ΠΑΣ Χαλκίδας - Αστέρας Αλιβερίου
57 - 62

Ερμής Σχηματαρίου - Λοκρός Αταλάντης
78 - 56




Η βαθμολογία

ομάδα αγ. Ν-Η πόντοι βαθμοί
Ερμής Σχηματαρίου 16 14-2 1280-843 30
Λοκρός Αταλάντης 16 14-2 1328-1033 30
Έσπερος Λαμίας 16 14-2 1237-930 30
Άρης Θηβών 16 9-7 1169-1133 25
Αναγέννηση Μαλεσίνας 16 6-10 1015-1138 22
Μάκαρος Άμφισσας 16 6-10 1001-1160 22
Κύνος Λιβανατών 16 5-11 1027-1192 21
ΠΑΣ Χαλκίδας 16 5-11 982-1160 21
ΓΣ Αυλίδας 16 4-12 931-1036 20
Αστέρας Αλιβερίου 16 3-13 957-1215 19



Η επόμενη αγωνιστική (14/03/15, 18:00)

Αναγέννηση Μαλεσίνας - Κύνος Λιβανατών
(κλ. Μαλεσίνας)

Αστέρας Αλιβερίου - Άρης Θηβών
(κλ. Κύμης)

Μάκαρος Άμφισσας - Έσπερος Λαμίας
(κλ. Χ. Καμπεράκης)
Λοκρός Αταλάντης - ΓΣ Αυλίδας
(κλ. Αταλάντης)

ΠΑΣ Χαλκίδας - Ερμής Σχηματαρίου
(κλ. Τ. Καμπούρης)

Τις επόμενες δύο αγωνιστικές ο Μάκαρος υποδέχεται τον Έσπερο και ταξιδεύει στις Λιβανάτες αντιμετωπίζοντας δύο ομάδες που για διαφορετικούς λόγους καίγονται για βαθμούς. Η ομάδα της Άμφισσας, αν και αδιάφορη βαθμολογικά, θα παίξει σε αυτά τα δύο παιχνίδια για το καλύτερο δυνατό διεκδικώντας και στα δύο το ροζ φύλλο αγώνα τόσο για το γόητρό της όσο και για να μην αφήσει περιθώρια για σχόλια.

www.amfissaface.gr
Share on Google Plus

About t s a g

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου